مجتهدزاده و میزبانی از زنان زندانی سیاسی عراق
مریم مجتهدزاده میزبان هیئتی 35نفره از زنان عراقی با سابقه اسارت در زندان های سیاسی رژیم بعث بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکزامور زنان و خانواده: مریم مجتهدزاده مشاور رییس جمهور و رییس مرکز امور زنان وخانواده؛ روز چهارشنبه میزبان هیئتی 35نفره از زنان عراقی با سابقه اسارت در زندان های سیاسی رژیم بعث بود.
خانم ابتسام احلام احمد حسن نماینده مجلس بغداد که به نمایندگی از هیئت مذکور؛ در جمع حاضر سخن می گفت؛ با اشاره به گذشته سخت زنان زندانی؛ جرم مشترک اعضای حاضر را حمایت از انقلاب اسلامی و پیروی از اسلام برشمرد.
وی اذعان داشت: ما پس از آزادی از زندان سعی کردیم به زندگی برگردیم و در سنگرهای دیگر از ارزش های اسلامی دفاع کنیم.
خانم ابتسام با معرفی موسسه امام خمینی(ره) که با عضویت زنان زندانی سیاسی عراق شکل گرفته؛ از خشونت بی نظیر رژیم بعث در شکنجه زنان زندانی به بدترین وجه ممکن، یاد کرد و ظلم های ناجوانمردانه صدام را برشمرد.
نماینده مجلس عراق افزود: داستان های زندان به قدری رنج آور و بزرگ است که ما به منظور انتقال آن، در موسسه اقداماتی را در پیش گرفته ایم تا فرهنگ مقاومت همواره زنده بماند.
رییس مرکز امور زنان و خانواده نیز در این نشست صمیمانه ضمن خیرمقدم به جمع و تجلیل از مقاومت آنان در زندان های بعثیون خواستار معرفی اعضای حاضر در جلسه و ذکر سوابق آنان شد.
میهمانان عراقی حاضر در جلسه پس از معرفی خود و گذری اجمالی بر تعداد شهدایی که در این راه تقدیم اسلام نموده اند؛ خواستار برقراری ارتباط فرهنگی با ایران شدند.
مشاور رییس جمهور در امور زنان و خانواده؛ با بیان این که ما و شما هر دو دشمن مشترکی بنام صدام داشته ایم که آرزوی نابودی او را به قیمت خون عزیزمان از خدا خواستار بودیم؛ افزود: خداوند دعای ما را به زودی اجابت کرد و امید است که هرلحظه برعذابش بیفزاید. زیرا او بهترین انسان ها و عزیزترین یاران خدا را از ما گرفت و خانواده های زیادی را بی سرپرست کرد.
مریم مجتهدزاده با اشاره به نقش موثر زنان در تاریخ اسلام؛ از شخصیت حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) به عنوان دو الگوی کاربردی در مقاومت و مبارزات سیاسی معاصر یاد کرد.
وی تصریح کرد: آن چه موجب شد شما در برابر شکنجه ها و شهادت عزیزانتان صبر پیشه سازید؛ نیروی بصیرت و آگاهی و یادآوری مصائب و مشکلات حضرت زینب(س) و حضرت زهرای مرضیه(س) بوده است.
رییس مرکز امور زنان و خانواده؛ با اشاره به اقتضائات زمان و تغییر مواضع دشمن؛ در خصوص جنگ فرهنگی و دشمن مشترک ایران و عراق؛ تاکید کرد: اگر چه حمله فرهنگی غرب؛ متوجه تمام کشورها و انسان های جهان است؛ اما به دلیل باورهای مشترک دینی در میان دو ملت؛ رویکرد تهاجم فرهنگی نظام سرمایه داری به این دو کشور ملموس است.
وی افزود: هرچند در عراق هنوز هم نفوذ نظامی و انفجار بمب و ناامنی وجود دارد؛ ولی سیاست دشمن، صرفا جنگ تن به تن نیست. بلکه با ایجاد شک در عقاید و ترویج فساد در جوانان به حفظ موقعیت و گسترش نفوذ خود در قالب جنگ نرم می اندیشد که برای مقابله با این امر به بصیرت و تدبیر شما نیاز است تا جوانان نسبت به خدعه دشمن آگاه شوند.
مریم مجتهدزاده با تاکید بر رسالت امروز زنان؛ خاطر نشان ساخت: امروز تعمیق باورهای جوانان و تلاش در جبهه های فرهنگی وظیفه اصلی ما در امتداد آن مجاهدت های سیاسی گذشته است.
رییس مرکز امور زنان و خانواده ابراز امیدواری کرد با همدلی و تقویت روابط، زمینه مساعدی برای تبادل تجربیات زنان دو کشور در عرصه فعالیت های فرهنگی؛ آموزشی، بهداشتی فراهم آید.
وی در پایان آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تعامل جدی با زنان انقلابی عراق را اعلام نمود.
همچنین زهرا ثقفی، مشاور عالی رییس مرکز امور زنان و خانواده در امور فرهنگی، این نشست را فضایی پربار و مملو از معنا خواند و گفت: دیدار شما باعث خرسندی این جمع گردید اما شنیدن مصائب و سختی هایتان در زمان رژیم بعث، بسیار تأثربرانگیز و تأسف آور است.
وی با اشاره به تفاوت ممتاز زن مسلمان با سایرین خاطر نشان ساخت: تبعات ناشی از شکنجه های زندان بر زنان و مردان متفاوت است همچنان که زندانی بودن در بندهای رژیم بعث با سایر زندان ها تفاوت عمده دارد.
مشاور عالی رییس مرکز امور زنان و خانواده که پس از شنیدن سوابق و شرایط سخت زنان زندانی رژیم صدام با آنها گفتگو می کرد یادآور شد: برآورد من اینست که جمع 30 نفره شما بیش از 150 سال زندان و مصیبت 60 شهید را به دوش خود تحمل می کند.
وی درجات والای این زنان را ستودنی دانست و مسئولیت خطیر آنها را در دوران سازندگی کشور عراق در 2 محور مورد بررسی قرار داد و اظهار داشت: شما به عنوان زن مسلمان عراقی از یک سو باید به ترویج فرهنگ ارزشی در کشور خود همت گماشته و در جایگاه زن زندانی، منتقد مؤثر نقض حقوق بشر در جهان باشید.
ثقفی با اشاره به اینکه زندان صرفا به 4 دیواری با میله های فلزی ظاهری خلاصه نمی شود، متذکر شد: در دنیای کنونی علاوه بر شکنجه های طاقت فرسای زندانیان زن در کشورهای جهان مثل گوانتانامو، سوء استفاده از زن نیز یک نوع در بند شدن تفکرات بشری به شمار می رود که مبارزه با آنها تکلیف امروز شماست.
وی زندانیان زن رژیم بعث عراق را نماد حقیقت و اثبات کننده پیروزی حق بر باطل خواند و رفع مشکلات مشترک زنان مسلمان در جهان را یک اولویت جهان اسلام برشمرد.
وی در پایان مریم مجتهدزاده را به عنوان یکی از قربانیان خشونت اسرائیل علیه بشریت معرفی کرد و گفت: امروز همه ما و شما در جایگاه یک مسلمان مکلفیم که رژیم غاصب صهیونیسم را به خاطر همه ستم هایی که روا داشته به ویژه در خصوص 30 سال نامشخص بودن وضعیت 4 دیپلمات ربوده شده ایرانی مورد سؤال قرار دهیم.